The Sky is full of dreams...

I learned to fly between mine...

zondag 26 juni 2011

Flight 45... (Flying Piep...)

Vandaag heb ik eindelijk weer eens een keer de Robin PH-SVT gereserveerd. Het is de kist waar ik mijn examen heb gedaan en een heel groot gedeelte van de opleiding. Om die reden heb ik dan ook best een beetje een zwak voor deze kist. Lange tijd is ze uit de running geweest als gevolg van de bekende diesel-problemen. Nu ze een nieuwe motor heeft gekregen is ze weer actief ingezet.

Een tijdje geleden had ik al eens aan Peter aangegeven dat ik hem een vluchtje zou aanbieden. Peter, 'Piep' voor intimi, heeft mij regelmatig geholpen met computer'dingetjes' dus nu was het mijn beurt om iets voor hem te doen. Peter komt oorspronkelijk uit Den Haag en woont nu in Hoek van Holland, dus de route was uiteraard niet moeilijk te bepalen.

Rond half drie hadden we op de club afgesproken zodat ik met Peter de briefing kon doen. Calvin kroop achterin de SVT en Peter op de 'co'-seat. Na de startup taxieden we naar V2 van RWY 24. De laatste checks en uiteindelijk in take-off. Na het passeren van de A13 maakten we een rechter bocht in de richting van Den Haag. De toren wees ons op ander verkeer boven Den Haag, op ongeveer dezelfde hoogte. Oppassen geblazen dus. We vlogen over het Zuiderpark in Den Haag waar net het Parkpop festival in volle gang was. Erg leuk om die drukte in het park van bovenaf te bekijken. Bij de kust aangekomen maakte ik een dalende linkerbocht om op 500 ft langs het strand naar Hoek van Holland te vliegen. Bij Monster was kennelijk een heel stuk strand in de richting van zee opgespoten. We volgden dit nieuwe stukje strand.

Voordat ik thuis vertrok naar de club had een Facebook-kennisje aangegeve dat ze naar het strand van 's-Gravenzande zou gaan. Ik had toen de opmerking geplaatst dat ik wel even zou langsvliegen. Dus op het moment dat ik 's-Gravenzande voorbij vloog besloot ik even met de vleugels te 'zwaaien'. Ik zag indedaad beneden mij dat er werd terug gezwaaid. Leuk!! :)

We vlogen door naar Hoek van Holland. Vrienden van ons zaten daar op het terras van een strandtent en wisten dat we zouden langskomen. Ter plaatse maakte ik drie orbits. We konden ze duidelijk zien zitten op het terras. Vanaf het terras werden er foto's geschoten. Leuk om jezelf zo te zien vliegen
Van Flight 45... (Flying Piep...)

Na de orbits draaiden we in de richting van de waterweg. Via de waterweg vlogen we op 1300 ft terug naar Rotterdam. Nog voor Maassluis attendeerde de Toren mij op tegemoetkomend verkeer op 1400 ft. Even later zagen we inderdaad deze Cessna iets hoger aan de rechterkant voorbij komen. we vlogen door naar de Kuip om daar nog een orbit te draaien. Hierna draaide ik de Romeo-arrival op en vroeg de Toren voor een mogelijke direct Final 24. Helaas werd deze afgewezen als gevolg van ander verkeer. Bij Oscar haalde een andere snellere kist mij onderdoor in. De Toren attendeerde mij hierop en moest haar vervolgens volgen.

Via een Righthand Downwind 24 kwamen wij uiteindelijk op final terrecht en na een mooie flare stonden we weer op de baan.

op de club nog even de administratie en een drankje. Ondank toch wel het standaard rondje rond de kerk een hele leuke tocht...

Hier de foto's en hier de route in Google Earth...

Tot de volgende keer...

2 opmerkingen:

Lognes zei

Ook mijn oude liefde hoor, die SVT met een nieuw hart!

Anoniem zei

Het was erg leuk om een vliegtuig te zien "zwaaien". Ook de kids vonden dat erg grappig. Kenysha wil dat later ook kunnen doen :-)

Groetjes Helga