The Sky is full of dreams...

I learned to fly between mine...

donderdag 3 januari 2008

Evaluatie...

02-01-08

Allereerst aan een ieder een heel goed en gezond 2008 toegewenst. En voor de (leerling)vliegers onder ons: many happy landings!!!

Vandaag had ik om half acht vanavond een date met Victor op de club. We hebben even een aparte afspraak gemaakt om rustig, onder het genot van een kop koffie met koekje de lessen en vorderingen door te nemen.

Het was lekker rustig in het clubgebouw, dus we konden de tijd ervoor nemen. Na de les staat toch vaak de volgende leerling alweer te springen om weg te vliegen (wat overigens te begrijpen is... doe ik ook :-) ).

Victor was zeker te spreken over mijn vorderingen, aanleg en gevoel voor het vliegen. Hij ziet er dan ook geen probleem in om mij door te laten gaan met de opleiding. Uiteraard hoort hierbij een flinke brok theorie en Victor wilde duidelijk maken dat ik dit niet moest onderschatten. Tevens zou ik hier niet te laat mee moeten beginnen. De hele opleiding kost een hoop euries dus is het belangrijk dat je goed weet waar je aan begint en dat deze opleiding zo efficient mogelijk gevolgd wordt. Ik heb er zelf goed van te voren over nagedacht omdat ik dat zelf ook besef. Ik wil err voor gaan. Met betrekking tot de theorie heb ik misschien nog wel een voordeeltje. Ik heb (in een grijs verleden) in de basiscursus bij eurocontrol gezeten en daar kwamen de theorievakken ook al aan de orde. Er zullen dan ook ongetwijfeld dingen zijn die mij bekend in de oren klinken.

Verder gaat Victor mij een lijstje mailen met allerlei materialen die ik (te zijner tijd) zal moeten aanschaffen.

Maar eerst gaan we een afspraak maken voor een medical check. Een goedkeuring is nu eenmaal een vereiste voor het behalen van een vliegbrevet. Als de medical met goed gevolg achter de rug is dan kunnen we verder investeren...

Groetjes
Arjan

1 opmerking:

Skycaptain Marz zei

En je medical heb je ook nodig voor solo vliegen, waar jij ook wel snel aan toe zult zijn gok ik. :)
Ik vond het wel ff spannend, die medical. Maar als je een beetje normaal in elkaar zit is dat geen enkel obstakel.

Ook een goeed vliegjaar toegewenst...