The Sky is full of dreams...

I learned to fly between mine...

zaterdag 19 september 2009

Flight 7... (Turning 50...)

Een paar weken geleden kreeg ik een mailtje van Lenie. Haar zus zou binnenkort 50 jaar worden en ze vroeg zich af of ik met haar een rondje zou willen vliegen als verrassing voor haar verjaardag. Ze is vandaag jarig en een vluchtje op DE dag zou helemaal perfect zijn.

Na wat over en weer gemaild te hebben lukte het mij om voor vandaag een kist te reserveren. De Robin SVU was weer beschikbaar en aangezien Lenie besloot om ook mee te gaan zou dit dus een prima vliegtuig hiervoor zijn. Gisteren kreeg ik echter een telefoontje van de club met de mededeling dat de SVU nodig was voor een evenement door het uitvallen van een andere kist. Probleem!!! Alleen een Cessna 152 was nog beschikbaar, maar dat is een tweezitter. Snel een telefoontje met Lenie gepleegd, waarbij werd besloten dat de vlucht wel door zou gaan. Alleen de jarige zou dan meegaan, maar daar was het natuurlijk ook allemaal voor bedoeld.

Om half 11 kwam de feestcommissie met het 'slachtoffer Marja' binnen op de club. Marja wist niet wat er voor haar georganiseerd was maar kreeg nu natuurlijk een aardig voorgevoel, en begreep dat de door haar meegebrachte zwemkleding bedoeld was om haar op het verkeerde been te zetten ;) Met z'n allen namen we plaats in de zithoek zodat ik mijn verhaaltje kon doen als briefing voor de vlucht.


Van Flight 7... (Turning 50...)


Rembrand had de PH-JJM voor mij al een uurtje warm gevlogen en deze op de apron voor de club geparkeerd. Het was tijd om in te stappen. Marja kroop alvast in de kist en ik deed mijn rondje. Rembrand was zo vriendelijk geweest om eerst te gaan tanken zodat ik dat niet meer hoefde te doen. Na de startup rolden we in de richting van Runway 06. Op V4 werden de runup checks gedaan. Voor mij stond de PH-HGO. Ook een C152 van de club. Ik was eerder klaar met de runup checks en meldde mij ready for departure. Met een ruime bocht reed ik om de HGO heen en reden we de Runway op. Al vlug hingen wij in de lucht.

Aangezien Marja in Delft woont, ging de route eerst naar Delft voor een orbit boven de voor de festiviteiten opgebouwde partytent. Zo te zien zou er voor Marja nog een leuk feestje volgen :)

Via Delft vlogen we door naar Den Haag alwaar we even afscheid namen van de Toren. Naar de haven van Scheveningen in een rechter bocht naar de Pier van Scheveningen voor een orbit over de pier. In de lucht hing een motorglider boven ons. Maar goed in de gaten houden wat deze van plan is. Via de kust vlogen we van Scheveningen naar Hoek van Holland. Vanuit de verte had ik al eens gezien dat de nieuwe Maasvlakte werd aangelegd. Mooi moment om er maar eens langs te vliegen. Jammer alleen dat het zicht vandaag niet optimaal is. Maar dat mocht de pret niet drukken.

Na de maasvlakte plaatste ik de neus in de richting van de Haringvliet. Na het passeren van de Haringvlietsluizen vlogen we langs Hellevoetsluis en over de tientallen zeilboten die verwoeds een poging deden om een beetje wind op te vangen. En erg mooi gezicht. Mijn passagier genoot zichtbaar.

Via het Hellegatsplein vlogen we door naar de Moerdijkbruggen. Vanaf hier had ik een koers uitgezet naar Kinderdijk. Hoewel ik daar eerder wel een keer heb gevlogen heb ik nooit eens goed kunnen kijken naar alle molens. Normaal kwam ik daar tijdens een les, maar dan lag de aandacht iets anders...

Van de toren kreeg ik toestemming om via Kinderdijk de Controlzone weer binnen te vliegen. Om nog gelijk een stukje sight-seeing te doen vloog ik via Foxtrot (Brienenoordbrug) naar de euromast. Bij de Euromast naar Papa alwaar ik een orbit moest maken in verband met een naderende boeing van Transavia. Na één rondje van de zaak mocht ik verder vliegen om het circuit binnen te vliegen. Ik was nummer twee na Transavia en even later hing ik op final waar wij werden gespot.

Van Flight 7... (Turning 50...)


Na een zachte landing taxiede ik terug naar de club alwaar de jarige werd opgewacht. Nog even een fototje voor het toestel.

Van Flight 7... (Turning 50...)


Al met al weer een geslaagde vlucht!!!

Hier de foto's en hier de track in Google Earth...

Wilt u een keer meevliegen, laat het mij weten...

2 opmerkingen:

Oscar zei

Hey,

Eens een keertje met de C152 op pad? En hoe vind je dat vliegen? Lekker basic toch, maar wel een degelijke kist.

Leuke route, met veel te zien voor de passagier.

Ciao, OScar

Arjan zei

Hai Oscar,

lijkt mij een goed plan, keertje belgie of zo? Viel me zeker niet tegen, vliegt prima. Zelfs de snelheid van zeker 100 kts viel mij zeker niet tegen....

Inderdaad een leuke route voor passagiers...