The Sky is full of dreams...

I learned to fly between mine...

maandag 14 september 2009

Flight 6... (Fly-in Texel back home...)

Voor het eerste deel van de vlucht klik hier.

Tijdens het eten van een heerlijke kipsaté begon de lucht in het noordwesten aardig te betrekken. Donkere wolken gleden ons langzaam tegemoet. De buienradar op mijn telefoon liet ook wat opbouw van buitjes zien. Tijdens het bakkie na het eten pakte Marcel zijn laptop uit de kist om even duidelijk te kijken wat er aan zat te komen. De TAF en METAR gaven geen problemen aan, dat scheelt, maar onze waarnemingen deden ons anders vermoeden. Texel is een leuk eiland maar om onverwachts een hotel te boeken vonden wij niet echt een optie. We besloten dan ook om maar een half uur eerder weg te gaan dan gepland. We zouden dan de prutlucht in ieder geval voor blijven.

Van Flight 6... (Fly-in Texel back home...)


Nu was het mijn beurt om achter de knuppel plaats te nemen. Marcel kroop achterin en Hero naam naast mij plaats op de co-seat. Na de checklist taxieden wij over de 'camping' tussen de andere kisten door naar de kop van baan 04. Op de holding nog de runup checks en klaar voor vertrek. Nog even kijken of er niets in het circuit zit en met een roling departure namen wij afscheid van het texelse gras.

Bij het afrekenen van de landing door Marcel had ik aan de havenmeester gevraagd of we bij vertrek runway heading konden blijven klimmen om dan uiteindelijk met een linker bocht langs de kust naar het zuiden te vliegen. Dat was geen probleem. Dus na een linker bocht vlogen we langs de kust in de richting van De Kooy. Bij het naderen van punt november van De Kooy riep ik de toren op voor een crossing. Wij kregen toestemming om langs de kust te crossen. Bij het verlaten van de Control Zone moest ik mij weer melden. Kennelijk was ik de enige in de CTR, ik hoorde geen enkel andere kist. Langs Den Helder en Julianadorp gleden we in de richting van Callantsoog alwaar ik weer afscheid nam van De Kooy Tower. Na het aanmelden bij Amsterdam Info zette ik de Transponder op standby.

Eerlijk gezegd had ik wel wat verkeer uit tegengestelde richting verwacht die naar de Fly-in op Texel zou gaan. Ook hier waren we weer de enige. Hero nam de stick even over terwijl ik met regelmaat de checks uitvoerde.

Marcel was er achter gekomen dat zijn laptop ontvangst kon maken met internet en had inmiddels via MSN contact met Bianca. Een kantoor op 1100 ft... hoe gek kan het worden. Een kinderhand is gauw gevuld dus van Marcel hadden we geen last meer ;)

Van Flight 6... (Fly-in Texel back home...)


IJmuiden schoof voorbij en snel daarachter was het racecircuit van zandvoort zichtbaar. Het prutweer was inmiddels weer aardig opgetrokken. De donkere wolken lieten we achter ons. Met de wind in de rug vlogen we met een grondsnelheid van 125-130 kts langs Katwijk in de richting van Scheveningen.

Ter hoogte van Monster nam ik de controls weer over en meldde ik mij af bij Amsterdam Info. Ik begroette Rotterdam Tower en kreeg toestemming voor een entry via de Waterweg. Eigenlijk toch wel mijn favoriete entry. Runway 06 was in gebruik dus vroeg ik ter hoogte van Maassluis een direct RWY 06. Direct kreeg ik hiervoor toestemming en ik moest mij melden bij Vlaardingen. Calvin, die op dat moment bij Oma was, had ik van te voren al ingelicht over mijn intenties. Samen stonden ze voor de deur te zwaaien.

Met een mooie glijvlucht landde ik de Q weer op het thuisasfalt. Taxien naar de club en nog even de Q op stal gezet. Buiten stond de SVU weer sinds lange tijd op haar pakkeerplekje. Ze stond er mooi glimmend bij. Laten we hopen dat ze ons nog veel mooie vlieguren en happy landings zal geven.

Op de club onder het genot van een drankje nog even de administratie ingevuld. Het was een heel gezellige middag heren, dat moeten we vaker doen!!!

Hier de track in Google Earth.
Hier een selectie van de foto's.

Tot de volgende keer...

3 opmerkingen:

Skycaptain Marz zei

Tja ik moest wel, de in-flight entertainment viel een beetje tegen hoor... :)

Arjan zei

Tja, Hero had nu zijn handen vol met andere dingen, volgende keer speelt hij maar gewoon weer stewardes... :)

Marcel zei

Leuk dat we elkaar even gesproken hebben op Texel! Als je plannen hebt om naar EHHO te komen: stuur even een PM, dan probeer ik het zo te plannen dat ik er ook ben!

Gr
Marcel
www.zwakie.com