The Sky is full of dreams...

I learned to fly between mine...

zondag 13 juni 2010

Flight 23... (Hoogtebibbers...)

Een paar weken geleden kreeg ik een mailtje van Jeffrey. Hij wilde graag een keer meevliegen en wilde ook zijn vrouw Manuela meenemen. Alleen er was één 'klein probleempje'. Manuela heeft last van hoogtevrees.


Na wat over en weer te hebben gemaild had ik een datum geprikt en gevraagd of Jeffrey en Manuela die vlucht mee wilden. Zij konden ook. Of het weer die dag goed genoeg zou zijn, was nog even spannend, maar vandaag bleek dat het weer geen spelbreker kon zijn. Het was dus een GO!

Ik was reeds eerder op de club om er voor te zorgen dat alle voorbereiding was gedaan zodat ik op t gemakkie Jeffrey en Manuela kon begroeten. Even later kwamen zij ook de club binnen. Eén met een ontspannen en vrolijk gezicht, en de ander met een gespannen, ietwat bleek gezicht. Jullie mogen raden wie wie is :) We namen even plaats aan tafel zodat ik mijn voorbereidend praatje kon houden.

Even later was het dan toch tijd om in te gaan stappen. Vandaag vloog ik met de SVQ, een Robin. Ik zette Manuela acherin zodat ze niet tegen al die meterjes en instrumenten aan zou hoeven kijken. Jeffrey nam gewillig naast mij plaats. Even later taxieden we richting V2 van Runway 24. Het ging nu toch echt gebeuren. Manuela gaat vliegen.

Voorzichtig trok ik de SVQ van de baan los. We zouden vandaag het min of meer standaard rondje Delft-Den haag-Hoek van Holland-Rotterdam vliegen. Een niet al te groot rondje om even het gevoel te krijgen. Aan het einde van de baan gaf ik aan dat ik een rechter bocht zou gaan maken. Ik besloot om al mijn manoeuvres van te voren aan te gaan kondigen. Op mijn headset hoorde ik Manuela in en uit blazen. Ik probeerde haar wat af te lijden door op het fantastische uitzicht te wijzen. Dit leek iets te helpen.

Bij Den Haag nam ik voor even afscheid van de toren en bij de kust aangekomen een linker bocht naar Hoek van Holland. Bij Hoek van Holland weer via de Waterweg naar Rotterdam. Bij Vlaardingen vroeg Jeffrey mij of ik iets over Vlaardingen kon vliegen. Hun dochtertje was daar ter oppas even gebracht, en wilde even langsvliegen. Geen probleem!

Normaal ga je bij de Euromast, over de stad naar papa. Jeffrey vroeg mij of ik door kon vliegen naar Foxtrot (Brienenoordbrug). Vanaf daar zouden we de Romeo-arrival gaan vliegen. Manuela had het achterin eigenlijk wel een beetje gehad zodat ik vorstelde om vanaf Oscar een direct final 24 aan te vragen. Net voordat ik dat aan de toren wilde vragen werd er door de toren een kist op final geklaard om te landen. Een direct final vragen had dan ook geen zin. We vlogen dan uiteindelijk gewoon via papa naar een righthand downwind 24. Even later stonden we weer op het Rotterdamse Asfalt. Taxi to the club.

Terug op de club bespraken we nog even de vlucht onder het genot van een colaatje. Zowel Jeffrey als Manuela vonden het een mooie vlucht, hoewel Manuela het toch best zwaar had gehad achterin. Goed gedaan meid... Als je nog een keer wilt, dan moet je het maar laten weten... :)

Helaas geen foto's dit keer, maar wel de track in Google earth...

Bye Bye Fly Fly

4 opmerkingen:

Skycaptain Marz zei

Ik zeg; als ze alles binnenhouden was een geslaagde vlucht. :)

Anoniem zei

Nou arjan het was zeker een mooie vlucht. en je hebt er een leuk verhaal van gemaakt. Nogmaals bedankt. Enne binnenhouden was geen probleem maar de stoel loslaten hihi.

Groetjes Manuela

Anoniem zei

p.s arjan eerst oscar dan papa he .
greetz jeffrey

Arjan zei

@ Manuela en Jeffrey

Inderdaad mooie vlucht. De stoel heeft het overleeft hoor ;) Enne inderdaad eerst oscar en dan papa... die vergeet ik niet meer haha...
gr
Arjan