The Sky is full of dreams...

I learned to fly between mine...

zaterdag 1 september 2012

Flight 64... (Toch nog Spa...)

Enige tijd geleden had ik met Marcel afgesproken om eens naar Engeland te gaan vliegen. Ik ben er zelf nog niet geweest, anders dan de Engelse Kanaaleilanden. Het leek mij wel eens leuk om het kanaal over te steken. We hadden deze vlucht al een keer eerder gepland alleen kon die toen niet doorgaan als gevolg van het weer boven het kanaal. Lage cloudbase... Alsof de duvel er mee speelde... ook deze keer waren de vooruitzichten voor boven het kanaal niet best. Weer zou er een lage cloudbase zijn. En om nu op 500 vt het kanaal over te steken? Nee, liever niet. Gisteravond werd dan ook na telefonisch overleg besloten om Engeland dan maar te veranderen in België. Spa om precies te zijn.

Met dit weekend de Grand Prix aldaar waren er nogal wat Notams van toepassing. Boven het circuit natuurlijk een gebied waar je niet mag komen tot een bepaalde hoogte en tevens was er een extra gecontroleerd gebied (klasse C) in het leven geroepen. Goed bekijken wat nu wel en vooral niet kan daar...

Vanmorgen kreeg ik van Marcel een berichtje dat hij helaas vandaag moest afzeggen, overigens om geheel begrijpelijke reden. Met al die extra Notams en wellicht drukte in het gebied van Spa wilde ik niet alleen die kant heen vliegen. Alternatief verzinnen of de hele vlucht cancelen??? 

Na overleg met calvin werden de plannen omgelegd naar Midden Zeeland. Eind van de middag naar toe vliegen, lekker happie eten daar en dan weer terug. Het was immers heerlijk weer en de kist was al geboekt. 

Om half vier waren we op de club. Ik deed de laatste vluchtvoorbereiding en even daarna stapten we in de SPZ, een diesel Robin. Aangezien we aardig ruim in de tijd zaten besloot ik om eerst hier op Rotterdam te gaan tanken. Er zat ruim voldoende in voor de vlucht naar Midden Zeeland, zodat ik ook daar eventueel had kunnen tanken, maar goed... Het flightplan stond toch pas om half 5. Eerst dus taxien naar Kilo voor de tankwagen. 60 litertjes erbij...

Van Flight 64...

De baan voor vertrek was 24 dus bij V2 nog even de runup checks en gaan maar. Van de toren kegen we toestemming om de CTR te verlaten via oud Beijerland. Op zo'n 1500 ft vlogen we in de richting van het Veerse Meer, met Co-Calvin at the controls...
Bij Midden Zeeland aangekomen vertelde de havenmeester mij dat baan 27 in gebruik was. Op 700 ft het circuit in en even later stonden ze op het Zeeuwse gras. De kist parkeren en even de landing afrekenen. Op naar het terras.

Op het terras was het echt heerlijk toeven in het zonnetje met nagenoeg geen wind. De saté smaakte heerlijk en de ijscoupe gleed er heerlijk achteraan. 

Van Flight 64...
enne... Op deze manier was het toch nog een beetje een Spa gevoel.

Rond kwart voor zeven liepen weer terug naar het vliegtuig. Een jongetje op het terras vroeg aan zijn vader of onze kist soms een straaljager was :) (bijna goed). We hobbelden over het gras naar de kop van baan 27 voor de runup checks en even later kozen we weer het luchtruim. 

We verlieten het circuit en vlogen via de dammen weer terug in de richting van de Maasvlakte. Onderweg spotte we nog een hele groep zeehonden op een drooggevallen zandbank.

Van Flight 64...
Van Flight 64...
Van de toren kreeg ik toestemming om de waterweg te volgen naar Vlaardingen. Boven Vlaardingen maakte ik nog twee orbits en vroeg daarna een direct to the field. Ik verwachtte een direct tango, maar aangezien de wind was gaan liggen mocht in een keuze maken tussen RWY 06 en RWY 24. Aangezien Vlaardingen onder final 06 ligt vroeg ik dus ook om 06. Langzaam gleden we naar de drempel toe en even later stonden we weer op de grond. Taxi to the club.

De SPZ weer op stal gezet, waarbij we wel eerst de andere Robins op de juiste plek moesten zetten. Het is een beetje mikado spelen, maar er passen echt vier robins in de hangar. 

Hoewel de plannen anders waren was het toch nog een relaxed en leuk vluchtje geworden.

Hier nog de track in Google Earth...

tot de volgende keer...


2 opmerkingen:

Rob zei

Leuk verslag, jammer dat Uk en Spa niet gelukt zijn!

Grtz

Rob

Arjan zei

Thnx Rob...